VEELGESTELDE VRAGEN

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN OPPA VERSUS TRADITIONELE COMMERCIËLE PRINTERS?

In het verleden maakte een lab een print van een negatief zonder enig overleg - in de veronderstelling dat een standaard negatief een standaard druk zou produceren. Veel giclee printers en service bureaus blijven in deze traditie een perfect bestand eisen om een basis afdruk te maken. Dit proces kan frustrerend zijn, vooral als je met een mislukte afdruk wegloopt en niet weet waar dit aan ligt of wat eraan gedaan kan worden. Bij OPPA bespreken  en adviseren we - met als resultaat de beste print mogelijk voor het bestand.

 

 

HOE GROOT MOET IK MIJN BESTAND LEVEREN?

Bestanden moeten minimaal 240 dpi bij het afdrukformaat zijn, maar we kunnen bestanden aanpassen om de maximale resolutie en grootte uit je bestanden te krijgen. Zie onze 'voorbereiden van bestanden' pagina voor meer info

 

 

WELKE BESTANDSFORMATEN ACCEPTEREN JULLIE?

De meeste formaten worden echter geaccepteerd is het gebruikelijk om Jpegs of Tiffs leveren in de RGB-modus.

 

 

WELK TYPE PRINTER GEBRUIKT OPPA?

We maken gebruik van de Epson 11880 met Epson's gepatenteerde MicroPiezo hoofd technologie met een super-high 2880x1440dpi resolutie. In tegenstelling tot concurrerende mechanismen die zijn gebaseerd op warmte, gebruikt de Epson printkop een elektromechanische beweging die vriendelijker voor de inkt chemie is, en een betere beeldvorming met stabielere output geeft. De micro-fijne drop-on-demand nozzles zijn in staat om een nauwkeurige dot vorm te geven, en de plaatsing en volume/dichtheid te besturen met zeer consistente resultaten.

 

 

WAT IS DE GROOTSTE PRINTMAAT?

Dit is afhankelijk van de media, maar grootte variëren van 110 cm tot 160 cm breed en meer dan 4 meter lang.

 

 

WELKE SOORTEN PAPIER/MEDIA GEBRUIKT OPPA?

Bijna alle soorten papier zijn afdrukbaar maar er is een scala aan papiersoorten speciaal gemaakt voor inkjetprinters, waarmee kleurweergave het meest nauwkeurig is. Er zijn veel verschillende soorten, wij gebruiken van een aantal gladde en getextureerde matte soorten papier, alswel als klassiek fotopapier en fine art canvas. We drukken ook af op andere materialen zoals PhotoTex zelfklevend materiaal & Polyester Clear Film. We hebben stalen van al deze papieren in onze studio afgedrukt. Voor meer informatie over deze materialen en kijk op onze fine art print pagina of neem contact met ons op.

 

 

STUDIO ADRES: EENDRACHTSSTRAAT 150, (ZIJSTRAAT WITTE DE WITHSTRAAT) IN ROTTERDAM