REPRODUCTIE FOTOGRAFIE

OPPA biedt digitale reproductiefotografie van kunstwerken aan met de Hasselblad H4D 200MS, wereldwijd erkend als een van de beste systemen voor dit doel. Dit is de camera keuze van kunstinstituties zoals de Tate Modern en het Metropolitan Museum of Art. In plaats van te vertrouwen op een enkele opname maakt de Hasselblad H4D 200MS in Multishot modus tot op 6 verschillende opnames, om zo aan elke pixel een accurate locatie en kleurwaarde toe te wijzen en zo nauwkeurige informatie over het gehele beeld op te nemen.

 

Wij kunnen bijna elk kunstwerk digitaliseren. Werken kunnen variëren van schilderijen, illustraties, aquarellen, schetsen,  textiel, foto's, linoprints, zeefdrukken en tekeningen tot antiquarische boeken/artefacten, land/zeekaarten en nog veel meer. De bestanden kunne worden gebruikt voor het afdrukken van fine art prints en gelimiteerde edities maar ook voor gebruik in grootschalige projecten in interieurstyling, (horeca) architectuur, kunst in de publieke ruimte of industriele doeleinden.

 

We fotograferen in onze studio of op locatie. Bekijk onze concurrerende prijzen op onze 2016-2017 prijslijst.

 

 

 

 

ONZE WERKWIJZE

 

1. Overleg

 

Laat ons het orginele werk zien voor een eerste gesprek over het maken van de reproductie. We geven advies over alle kwesties in verband met kunstreproducties.

 

2. Digitale Capture

 

Je kan ofwel het originele werk naar onze studio brengen of we kunnen op locatie komen (sommige werken zijn moeilijk te vervoeren).

Wij creëren een hoog-kwaliteit digitaal bestand, door middel van hoge resolutie fotografie.

 

3. Editing

 

Neem je digitale bestand mee om het 'print' klaar te maken of maak gebruik van onze professionele photoshopping service.

 

4. Drukklaar

 

Print de reproductie - of allemaal tegelijk, of wanneer ze verkopen. Wij bieden een betrouwbare editie afdrukservice aan waarbij we  een bestand in onze digitale bibliotheek kunnen opslaan, zodat foto's afgedrukt kunnen worden op bestelling.

 

 

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van opnames op het grootste formaat voor bestanden voor het afdrukken van fine art prints en edities maar ook voor gebruik in grootschalige projecten in interieurstyling, (horeca) architectuur, kunst in de publieke ruimte of industriele doeleinden. Wij hebben bestanden gecreeerd voor gebruik in objecten met dimensies van meer dan 40 meter  zoals in het object hierboven waar onze opname in het glas is verwerkt.

 

KLEURBEHEER

 

Als onderdeel van onze workflow in Studio OPPA gebruiken we  'Colour Management'. Colour Management is een proces dat de kleurconsistentie tussen de verschillende input en output apparatuur (camera's, monitoren, scanners en printers) beheert.

 

Apparatuur kan verschillende methoden gebruiken om kleur te weergeven, wat tot resultaat heeft dat  kleurwaardes kunnen variëren van apparaat naar apparaat. Deze variaties kunnen ongewenste kleurveranderingen produceren, en kleuren kunnen er niet uitzien als verwacht. Verder is de perceptie van kleur variabel in verschillende situaties. Dezelfde kleur kan heel anders uitzien onder verschillende omstandigheden.

 

Colour Management stelt ons in staat om de kleursamenhang tussen apparatuur consistent te houden door het nauwkeurig meten en het corrigeren van veranderingen die kunnen optreden tijdens dit proces.

 

 

MULTISHOT TECHNOLOGY

 

OPPA gebruikt een Hasselblad H4D-200MS camera met een Multishot back voor digitale opnames.  A Multishot back is ontworpen om meerdere opnames van hetzelfde onderwerp te nemen om meer informatie vast te leggen en extrapolatie te minimaliseren. The Hasselblad H4D-200MS in Multishot mode kan tot  6 verschillende opnames maken, waarbij nauwkeurige informatie vastgelegd wordt over alle  kleurkanalen.

 

Dit levert zeer fijne details op en meer accurate kleuren dan een 'single shot' camera of scanner.

 

 

Foto rechts: digitale opname van kunstwerk opgenomen in glaspanelen van kathedraal. Ramen zijn 9 meter hoog bij 3 meter breed.

 

 

MULTISHOT TECHNOLOGY vs DIRECT SCANNING

 

Er zijn twee methodes om een digitaal bestand van hoge kwaliteit te produceren - een directe scan of een fotografische opname.

 

The Cruse scanner is de bekendste van de scan systemen.  In het algemeen hebben deze scanners een goede reputatie maar kregen ook negatief commentaar van de industry  - onze ervaring is dat wanneer wij bestanden ontvangen die gemaakt op deze scanners deze tegen vielen:  bestanden hadden veel werk en kleurcorrecties nodig.

 

Daarom ligt onze voorkeur, vooral bij grotere werken, bij fotografische opnames met de Hasselblad H4D-200MS camera. In onze opinie bereiken we  scherpere resultaten en betere kleurconsistentie dan haalbaar is dan met de scanner.

 

STUDIO ADRES: EENDRACHTSSTRAAT 150, (ZIJSTRAAT WITTE DE WITHSTRAAT) IN ROTTERDAM