AFDRUKKEN VAN EDITIES

Wij werken samen met kunstenaars en fotografen om de tijd en kosten die betrokken zijn bij de productie van edities te verminderen.

 

We kunnen veilig bestanden opslaan voor wanneer deze nodig zijn, waardoor het risico van verloren en/of beschadigde bestanden en voor een perfecte reproducties elke keer. Je hoeft alle edities  in een keer af te drukken - maar je kunt ze af te drukken in kleine hoeveelheden, of zelfs alleen maar per keer. Hiermee bespaar je: je hoeft niet te betalen voor alle afdrukken vooraf, maar als ze verkopen.  Doordat kleurbeheer centraal in ons werk staat, kunnen wij  consistente edities af te drukken voor kunstenaars.

 

DIGITAL FILE OPSLAG

 

Wij kunnen digitale bestanden opslaan, zodat afdrukken besteld kunnen worden wanneer ze nodig zijn. Laat ons de naam en de grootte van het bestand weten en wij drukken het af zonder dat het bestand iedere keer opgestuurd moet worden. Er zijn geen kosten aan verbonden om een bestand op te nemen in onze bibliotheek. Je bent welkom in onze studio te komen om afdrukken te signeren. We kunnen ook edities direct naar klanten  opsturen.

 

 

 

 

VOORBEREIDING VAN BESTANDEN

 

Zie onze instructie pagina

 

 

 

KLEURBEHEER

 

Als onderdeel van de workflow in Studio OPPA gebruiken we  'Colour Management'. Colour Management is een proces dat de kleurconsistentie tussen de verschillende input en output apparaten (camera's, monitoren, scanners en printers) beheert.

 

Verschillende apparaten kunnen verschillende methoden gebruiken om kleur te weergeven, wat tot resultaat heeft dat  kleurwaardes kunnen variëren van apparaat naar apparaat. Deze variaties kunnen ongewenste kleurveranderingen produceren, en kleuren kunnen er niet uitzien als verwacht. Verder is de perceptie van kleur variabel in verschillende situaties. Dezelfde kleur kan heel anders uitzien onder verschillende omstandigheden.

 

Colour Management stelt ons in staat om de kleursamenhang tussen verschillende apparaten consistent te houden door het nauwkeurig meten en het corrigeren van veranderingen die kunnen optreden tijdens dit proces.

 

 

GICLEE PRINT

 

Een Giclee is een digitale fine art print. Afdrukken worden gemaakt op basis van hoge resolutie digitale scans en bedrukt met hoogwaardige archivarische inkt op verschillende ondergronden, zoals hoogwaardige papieren en canvas. Verder wordt er gebruik worden gemaakt van printer met piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd. The printer uses piezo printhead technology which allows for precise dosage of t the ink amount and frequency.

 

Het woord Giclée (spreek uit: Sjie-klee') is afgeleid van het Franse werkwoord 'gicle' dat stralen of vernevelen betekent.

 

Het giclee drukproces wordt gegarandeerd door de fabrikanten van de inkt en het papier tot meer dan 100 jaar.

 

Giclee prints zijn populair bij  kunstenaars, fotografen, musea en verzamelaars voor gebruik als expostie print.

 

 

 

Edities voor United Arts Co.

STUDIO ADRES: EENDRACHTSSTRAAT 150, (ZIJSTRAAT WITTE DE WITHSTRAAT) IN ROTTERDAM